Lamine Temperli Cam Nedir?

Korkuluk sistemlerinde camların sıklıkla kullanılmaya başlanmasıyla, bir çok güvenlik zafiyeti ortaya çıkmıştır. Günümüz teknolojisi kullanılarak bu zafiyetler en alt düzeye düşürülmüştür. Korkuluk sistemlerinde kullanılan camlar düz cam kullanılması halinde , kırılmaya ve darbeye karşı dayanıksız olacağından, bunların yerine güvenlik camı olarak bilinen lamine temperli camlar kullanılmaktadır. Firmamız tarafından cam korkuluk yaptırılmasını isteyen tüm müşterilerimize, lamine temperli cam kullanılmasını tavsiye etmekteyiz.

Lamine Cam Nedir?

Lamine camlar, iki ayrı camın birbirleri ile PVB yardımı ile yapıştırılarak tek cam haline getirilmesine denilmektedir. 2 cam arasında bulunan yapıştırıcı sayesinde, lamine cam kırılsa bile gövdesini yek halde muhafaza edebilmektedir. Böylece güvenlik zafiyeti en alt düzeyde olmaktadır. Lamine camlar için kullanılan camlar, eğer temperlenirse, hem ısıya karşı hem de darbeye karşı dayanıklı olacaklarından, en yüksek güvenlik seviyesini sağlamaktadır.

Firmamız tarafından imalatı yapılan korkuluklarda çeşitli kalınlıklarda ve renklerde lamine ve temperli camlar kullanılmaktadır.
Genellikle korkuluk sistemlerinde;

  • 4mm+4mm lamine temperli cam
  • 5mm+5mm lamine temperli cam
  • 6mm+6mm lamine temperli cam
  • 8mm+8mm lamine temperli cam
  • 10mm+10mm lamine temperli camlar kullanılmaktadır.

Camların renkleri ise, bronz, füme, yeşil, mavi olabilmektedir.